Kompleti posod

12 delni set posode iz nerjavečega jekla s steklenimi pokrovi - kvalitetna posoda
  • Model: BH-1340
  • Proizvajalec: Berghome Line

Cena:   79.60 € z DDV

Dodaj v košarico:         
Details: 12 delni set visokokvalitetnih kuhinjskih loncev s stekleno pokrovko proizvajalca Berghome Line posebnim 9 plastnim dnom Vam bo omogočil pripravo vseh vrst jedi. Komplet loncev je primeren za zdravo pripravo hrane z minimalno količino vode in maščobe, tako, da bo hrana obdržala čim več vitaminov, mineralov in okusa.

12 delni set visokokvalitetnih kuhinjskih loncev s stekleno pokrovko proizvajalca Berghome Line s posebnim 9 plastnim termalnim dnom za enakomerno razporeditev toplote Vam bo omogočil pripravo vseh vrst jedi. Komplet loncev je primeren za zdravo pripravo hrane z minimalno količino vode in maščobe, tako, da bo hrana obdržala čim več vitaminov, mineralov in okusa.

Set posode je praktične in atraktivne oblike, enostaven za umivanje in je primeren za vse kuhalne površine, tudi za indukcijo. Zaradi termalnega dna je energetsko varčen saj dlje časa ohranja temperaturo, stekleno pokrovke imajo tudi ventilček za paro, ki Vas opozori, da jedi ne prekuhate.

Dno posode je sestavljeno iz devetih plasti. Spodnja plast je posebno nerjaveče jeklo, ki je primerno za kuhanje na indukciji. Površina posode v kateri se kuha, je prav tako iz nerjavečega jekla, ki zagotavlja enakomerno segrevanje in hrani ne da 'metalnega' okusa. Hrana je okusnejša in polna z vitamini ter minerali. V sredini, med obema plastema nerjavečega jekla pa se skriva debela plast aluminija, ki zagotavlja hitro in enakomerno segrevanje posode, hkrati pa pomaga pri zadrževanju toplote posode.

Termalno dno je sestavljeno iz:

Lonec 20 x 12,5 cm s Steklenim Pokrovom 3,9 l
Lonec 24 x 14,5 cm s Steklenim Pokrovom 6,5 l
Ponev 24 cm x 7,5 cm s Steklenim Pokrovom 3,3 l

Kako ravnati z in čistiti posodo?

Pred uporabo je potrebno oprati vsak del kompleta posode! To storite z vročo vodo in z malo detergenta ter jo osušite s kuhinjsko krpo. Na ta način boste odstranili morebitne ostanke od proizvodnje. Po vsaki uporabi je je priporočeno takojšnje čiščenje, ko se posoda ohladi.

Posodo lahko operete tudi v pomivalnem stroju. Če boste uporabili to metodo, s pokrovov obvezno prej odstranite termometre, saj niso primerni za v pomivalni stroj! Za daljšo življenjsko dobo svetujemo, da posodo operete na roke.

Najlažje in najhitreje boste posodo očistili takoj, ko se ohladi po kuhanju. Pustite, da se posoda ohladi sama in je ne ohlajajte pod tekočo vodo.

Čiščenje temnih lis s površine nerjavečega jekla

Zaradi kislin v hrani, se lahko na površini nerjavečega jekla pojavijo temne lise. Lise lahko enostavno in hitro odstranite s poliranjem posode z mehko krpo. V kolikor je bila v posodi izrazito kisla hrana, so lahko lise malo težje odstranljive. Takrat priporočamo čiščenje posode z PutzStein čistilom za poliranje.

Posoda ni namenjena shranjevanju hrane! Zaradi kislin, ki so v hrani lahko zaradi shranjevanja, pa tudi med kuhanjem, pride do razbarvanja notranjosti – na površini posode nastanejo temne lise. To ni globinska poškodba materiala posode ampak le površinska nepravilnost zaradi kislin v hrani. Temne lise in pike je mogoče odpraviti s sredstvi za čiščenje posode iz nerjavečega jekla, priporočamo uporabo čistila Putz Stein, ki je na voljo tudi v naši spletni trgovini! S poliranjem bo posoda ponovno dobila sijaj, temne lise pa bodo izginile!

Odpornost na deformacije
Posoda iz nerjavečega jekla je posebej odporna na deformacije. Dno je trdno in debelo, tako da ga ne poškoduje niti najbolj vroča kuhalna površina. Nenadna sprememba temperature lahko vseeno povzroči deformacijo materiala, zato NIKOLI ne nalivajte vroče vode v hladno posodo ali hladne vode v vročo posodo! Posodo segrevajte počasi in je ne pregrevajte.

Trenutne ocene: 0

Dodano v katalog dne 04 avgust, 2019.

       

fb-title