Kompresijske opornice

Kompresijski elastični ledveni pas
  • Model: V-ART08
  • Proizvajalec: Stil

Cena:   27.90 € z DDV

Dodaj v košarico:         

Prosimo izberite:Details:

Predstavljamo linijo elastičnih opornic podjetja STIL, ki so namenjene opori vašim mišicam in sklepom tako pri vsakodnevnih opravilih, kot tudi pri večjih naporih pri športu ali težkem delu. Ob enem so v pomoč pri okrevanju po poškodbah!

Elastični oporni ledveni pas je zasnovana kot terapevtski izdelek za zunanjo oporo, zaščito in vzdrževanje vezi, mišic in mehkih tkiv. Uporabna je pri sami športni aktivnosti ali delu, kjer preventivno stisne tkiva in jih varuje pred morebitnimi poškodbami.

Uporabljate ga lahko kot sredstvo pri okrevanju po poškodbah, saj s kompresijo stisne tkiva, ki se segrejejo, kar aktivira regeneracijo tkiv ter poveča cirkulacijo krvi in limfnega obtoka.

Opornica je iz 65% akrila, 20% bombaža in 15% lateksa, ki so naravni materiali z lastnostni elastičnosti, podobno kot kavčuk.

Velikosti:
- S (75 – 87 cm obseg; 28 cm višina)
- M (87 – 100 cm obseg; 28 cm višina)
- L (87 – 100 cm obseg; 30 cm višina)
- XL (100 – 115 cm obseg; 32 cm višina)
- XXL (115 – 130 cm obseg; 34 cm višina)

Kompresija izboljša prekrvavitev mišic ,ki so pri športnih ali delovnih aktivnostih najbolj obremenjene. Ob nošenju kompresijskih opornic se v mišicah prekrvavitev poveča tudi do 30%, kar prinese boljše rezultate pri rekreaciji in športu. Pri delu pa se seveda dvigne učinkovitost in produktivnost.

Več energije in povečana vzdržljivost
Povečana prekrvavitev pomeni več kisika za mišice. Posledica je višja raven energije. Mišice se kasneje utrudijo, kar preprečuje krče, nabiranje mlečne kisline in bolečine. odpadne snovi ki nastanejo pri naporih so zaradi povečanega krvnega in limfnega pretoka hitreje odstranjene, kar pomeni hitrejše okrevanje mišic po naporih in hitrejša ter bolj učinkovita regeneracija in tudi rast mišic.

Stabilizacija mišic in sklepov
Kompresijske opornice stimulirajo živčevje tik pod kožo in zaradi teh dražljajev telo podzavestno spremlja in se odziva na spremembe v napetosti mišic. Telo s tem pridobi na samo-stabilizaciji in zaznavanju okolice, to pa vpliva na koordinacijo in natančnost gibov. Posledično je možnosti za poškodbe vedno manj.

Zmanjševanje vibriranja mišic
Vsak gib, ki ga naredimo povzroči vibracijo mišic. te vibracije pa so lahko vzrok mikropoškodb na mišičnem tkivu. Kompresijske opornice stisnejo mišice in zmanjšajo intenziteto kot tudi kvantiteto tresljajev mišic.

Preprečitev poškodb
Vsi zgoraj našteti faktorji pripomorejo k glavneu cilju nošenja opornic - preprečitev športnih poškodb ali poškodb pri delu.

Trenutne ocene: 0

Dodano v katalog dne 16 september, 2014.