´╗┐

Spanje

Odeja za dvojno posteljo
in 2 vzglavnika iz merino volne
  • Model: VN-3159A

Cena:   118.70 € z DDV

Dodaj v ko┼íarico:         
Details:

Topla odeja za vašo posteljo. Stkana je iz 100% ov─Źje merino volne, ki vašemu telesu med spanjem zagotavlja topel in udoben objem. S to odejo bo vaš spanec miren in globok, rjutraj pa se boste zbudili dobro naspani in spo─Źiti!

V kompletu je tudi vzglavnik iz 100% merino volne, ki je mehak in udoben ter zagotavlja, da vas zjutran vrat ne bo bolel!

Merino volna je svetovno znana kot najboljša volna za nošenje oz. za obdajanje telesa. Njene lastnosti ohranjanja toplote so neverjetne in ┼że po nekaj minutah je telo ogreto, ─Źe ste zaviti v odejo iz merino volne. U─Źlinek gretja telesa z merino volne deluje, ko vas zebe. Poleti pa ima merino volna nasprotni u─Źinek in vas v toplih poletnih no─Źeh hladi in je spanec tudi poleti kar se da udoben in kvaliteten!

Posteljnino priporo─Źamo vsem, ki ┼żelijo toplo in udobno spanje.

Komplet vsebuje:
- 1x odeja: 2.25 cm x 1.90 cm
- 2x vzglavnik: 0.75 cm x 0.36 cm

Vzdr┼żevanje volne

Priporo─Źamo, da volno obesite zunaj pod streho na vla┼żnem vremenu, najbolje v de┼żju. Torej, da odeje direktno ne izpostavljate de┼żju ampak, da se samo prezra─Źi v vla┼żnem vremenu.

V kolikor imate na odeji ali vzglavnikih trdovratnejše made┼że, je mo┼żno tudi pranje na 30°, skupaj s šamponom za pranje volne, Gold ali White!

O merino pasmah
Ovce merino pasme ali merinovke so ena najbolj znanih in razširjenih pasem ovac. Izvirajo iz Španije, redi pa se jih zlasti zaradi volne.

Izvor
Prve ─Źrede merinovk so se v Španiji pojavile v 12. stoletju. Predvideva se, da so jih pripeljali Marinidi (od tod ime), arabsko-berberska dinastija, ki je vladala v Maroku in ju┼żni Španiji med leti 1215-1465. Alternativni izvor imena naj bi bil preko uradnika, zadol┼żenega za merinidad, posestvo v srednjeveški Španiji. Pasma se je razvijala le v Španiji, saj je bil izvoz ovac do 18. stoletja prepovedan. Danes je po ovcah merino najbolj znana Avstralija.

Tipi
Znanih je ve─Ź razli─Źnih tipov pasme, npr. rambouillet (francoski tip, ki se goji tudi za meso), delaine (ameriški tip, predvsem jugozahodni del dr┼żave), booroola in peppin (avstralska tipa).

Lastnosti volne
Najbolj kodrasta in fina je merino volna. Med kodri volnenih vlaken se zadr┼żuje zrak, ki se segreje zaradi telesne temperature. Topel zrak, ujet v volneni prevleki, prepre─Źuje vdor hladnega zunanjega zraka in s tem ohlajanje našega telesa. Zato so volneni izdelki topli. Volnena vlakna so med vsemi naravnimi materiali najbolj raztezna in elasti─Źna.

Trenutne ocene: 0

Dodano v katalog dne 03 december, 2014.

       

fb-title