´╗┐

Varovanje podatkov

Varovanje osebnih podatkov
Upravitelj spletne trgovine www.superizbira.si se pri svojem poslovanju zavzema za korektno in varno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je upravitelj zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine.
Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na spletnem mestu www.superizbira.si  ali kako druga─Źe (po telefonu, preko e-pošte, idr.), so strogo zaupni in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o varstvu potrošnikov.
V skladu z na─Źelom sorazmernosti upravljalec spletnega mesta www.superizbira.si , zbira in obdeluje zgolj tiste osebne podatke uporabnika, ki so nujno potrebni za nemoteno elektronsko poslovanje in nudenja storitev (t.j. za prodajo blaga, za odpremo blaga, za potrebe poslovnega komuniciranja, ipd.).
 
Soglasje za obdelavo in varovanje osebnih podatkov
Uporabnik spletnega mesta www.superizbira.si izrecno soglaša, da se za namen uporabe elektronske storitve nakupa izdelka, s tem povezanega upravljanja sistema ter obveš─Źanja uporabnika, zbirajo in obdelujejo naslednji osebni podatki uporabnika: osebno ime in naslov uporabnika, elektronski naslov in telefonska številka uporabnika .Za potrebe varnosti se shranjujejo tudi IP naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo spletno trgovino www.superizbira.si.
Upravljalec spletnega mesta in uporabnik soglašata, da so podatki do katerih je omogo─Źen dostop pri elektronskih storitvah lahko osebni podatki, ki se štejejo za poslovno skrivnost ter jih bosta zato primerno varovala in jih brez ustrezne pravne podlage ne bosta razkrivala tretjim osebam.
Upravljalec spletnega mesta se obvezuje profesionalno in strokovno izvajati elektronske storitve v skladu z na─Źeli in standardi informacijske varnosti. Varnost in hrambo podatkov zagotavlja v skladu s svojimi notranjimi pravili, v katerih predvidi vse potrebne organizacijske, tehni─Źne in logi─Źno-tehni─Źne postopke in ukrepe za zagotavljanje informacijske varnosti, varstva osebnih podatkov in varno elektronsko hrambo.
Za to─Źnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino ne odgovarjamo.
 
Hramba osebnih podatkov
Našteti podatki se hranijo ves ─Źas uporabe elektronskih storitev na spletnem mestu www.superizbira.si .
Uporabnik lahko zahteva vpogled v svoje osebne podatke ali podatke o obdelavi njegovih osebnih podatkov s strani pooblaš─Źenih oseb s pisno prošnjo, ki jo naslovi na sede┼ż podjetja Vendo Veleprodaja d.o.o..
Uporabnik je dol┼żan z ustrezno skrbnostjo sam hraniti posredovane podatke za svoje potrebe.
 
Omejitve zaradi varstva osebnih podatkov
 
Zaradi varstva osebnih podatkov se šteje, da identiteta uporabnikov, ki se prijavijo zgolj z uporabo uporabniškega imena in gesla ni ustrezno preverjena.
Pri storitvah elektronskega poslovanja, ki so dostopne samo z uporabo uporabniškega imena in gesla, je zaradi varstva osebnih podatkov dovoljeno samo naslednje:
1. vnos osebnih podatkov uporabnika je dovoljen, vendar ne omogo─Źa prikaza ┼że vnesenih osebnih podatkov drugih uporabnikov, razen podatkov, ki jih je vnesel isti uporabnik;
2. uporabnik lahko vlo┼żi zahtevo za posredovanje osebnih podatkov, vendar se podatki lahko posredujejo izklju─Źno v fizi─Źni obliki na naslov stalnega prebivališ─Źa osebe, na katero se podatki nanašajo.
 
Komuniciranje na daljavo
Upravitelj spletne trgovine www.superizbira.si bo z uporabnikom stopil v stik s sredstvi komuniciranja na daljavo, le ─Źe ta temu ne bo izrecno nasprotoval oziroma, ─Źe se bo uporabnik s tem vnaprej strinjal. Pri tem bodo elektronska komercialna sporo─Źila kot taka jasno razpoznavna, pošiljatelj bo jasno razviden, pogoji za sprejem posebnih ponudb (popusti, promocije ipd.) bodo nedvoumno ozna─Źeni, hkrati pa bo jasno predstavljen na─Źin odjave od prejemanja oglasnih sporo─Źil.
 
Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih upravitelj spletne trgovine www.superizbira.si  zbira in obdeluje, bodo razkriti le, ─Źe tako dolo─Źa zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodiš─Źi ali drugimi dr┼żavnimi organi.

 

fb-title